M&M-mascottes krijgen make-over om inclusiever te worden | Koken & Eten

M&M-mascottes krijgen make-over om inclusiever te worden |  Koken & Eten

De zes M&M-karakters die in reclamecampagnes van producent Mars de hoofdrol spelen, krijgen een make-over: ze worden inclusiever. Het uiterlijk van de M&M-iconen, door Mars zelf ‘linzen’ genoemd, wordt volgens het bedrijf moderner en hun persoonlijkheden krijgen meer nuance.
De vernieuwde versies van zes karakters – rood, groen, oranje, geel, bruin en blauw, krijgen ook verschillende vormen en maten. Twee karakters worden minder stereotypisch vrouwelijk, meldt het bedrijf. De vernieuwde versie van de groene M&M ruilt haar witte laarzen met hoge hakken in voor sneakers, en de bruine M&M draagt ​​geen stiletto’s meer maar lagere hakken.

,,Het is onze ambitie om met verwachtingen te spelen, om grenzen te doorbreken, en om de kleine gelukmomenten in het alledaagse te vieren. Stel je een wereld voor met minder oordelen & meer verbinding & constant gelach”, schrijft het bedrijf op haar website. Mars, dat ook de candybars Twix en Snickers maakt, zei dat het extra nadruk gaat leggen op in het en-teken M&M’s om te laten zien hoe het merk mensen bij elkaar wil brengen.

Aandacht zoeken

Op de website van M&M’s heeft iedere ‘linze’ nu een eigen mini-interview. Dat moet een idee geven van het karakter van de snoepmascottes. Groen zegt daarin bijvoorbeeld: ,,Ik denk dat we allemaal winnen als we meer vrouwen zien in leidende rollen, dus ik ben graag de aanmoedigende vriend als ze daarin slagen.”

Sommige marketeers denken evenwel dat Mars hier de boel overdenkt. Allen Adamson, mede-oprichter van marketingbedrijf Metaforce, noemt de make-over een ‘goed idee’, maar ook een voorbeeld van hoe bang marketingbedrijven zijn klanten te beledigen.

See also  UK Deputy Minister plays down the pound's collapse

Marketingconsultant Laura Ries stelt dat het een manier om aandacht te krijgen is: ,,Ze zoeken naar aandacht en proberen aan te haken bij de trendting rich meer inclusiviteit”, legt ze uit. ,,Ik denk niet niet was alt edat overeard seksualisering van de M&M. Het is gewoon een M&M.”

De zes M&M-karakters hebben een make-over gekregen: ze worden inclusiever. (AP Photo/Charlie Riedel) © AP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *