Ark Invest » Crypto Insiders

Bitcoin prijs van $1 miljoen in 2030: Ark Invest

De Amerikaanse vermogensbeheerder Ark Invest, onder leiding van bekende bitcoin (BTC) bull Cathie Wood, heeft onlangs een opmerkelijke voorspelling over de bitcoin koers gemaakt. In een onderzoeksrapport stellen zij namelijk dat in 2030 de bitcoin koers zal zijn gestegen tot de astronomische hoogte van $1 miljoen.

Rooskleurige toekomst bitcoin

Volgens het rapport van Ark Invest zal de toekomst mooie dingen brengen voor bitcoin en de rest van de crypto industrie. Er wordt gesteld dat de marktkapitalisatie van bitcoin op het moment slechts een minuscule fractie is van alle activa over de hele wereld, maar dat dit in de toekomst kan gaan veranderen.

Op het moment is de marktkapitalisatie van bitcoin, na de heftige dalingen van de afgelopen tijd, zo’n $714 miljard. Hiermee zou het slechts op de achtste plek van grootste bedrijven ter wereld komen te staan.

Volgens Ark Invest kan hier echter serieus verandering in komen. Vooral als landen de komende jaren in de voetsporen treden van El Salvador en bitcoin tot een wettig betaalmiddel maken zal de koers van bitcoin door het dak schieten.

“Volgens onze schattingen kan de prijs van een enkele bitcoin meer dan $1 miljoen zijn in 2030.”

Ook de institutionele interesse is volgens Ark Invest een reden dat de koers van bitcoin in minder dan 10 jaar tot zeker $1 miljoen kan gaan stijgen. Het afgelopen jaar zagen we veel institutionele investeerders de markt binnenstappen en door het komen van regulatie en investeringsproducten zoals ETF’s zal deze trend in de toekomst alleen maar versnellen.

“De institutionele houders van Bitcoin lijken zich te verbreden na de lancering van meer gereguleerde producten en de adoptie door bedrijven en natiestaten.”

Ethereum

Niet alleen over bitcoin is het rapport van Ark Invest lovend. Ok ethereum (ETH) zal een mooie tijd tegemoet gaan als we Ark Invest mogen geloven. Het feit dat ethereum de thuisbasis is van een groot deel van de decentralized finance (DeFi) sector zal ervoor zorgen dat het netwerk een significant deel van reusachtige globale money supply kan bemachtigen.

Ark Invest verwacht om die reden dat ethereum gedurende de komende 10 jaar een marktkapitalisatie van meer dan $20 biljoen kan behalen.

Uiteraard weet niemand wat de toekomst zal brengen. Ook Ark Invest bezit geen glazenbol en dus blijft het belangrijk om ook eigen onderzoek te doen.

See also  British Prime Minister Sunak's government presents budget plans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *