10 NAJBOLJŠIH SLOVENSKIH NOGOMETAŠEV

Nogomet je v Sloveniji zelo popularen šport. Kljub svoji majhnosti in zgolj dobrima 2 miljonoma prebivalci, premore kar nekaj svetovno znanih igralcev v najmočnejših svetovnih ligah in močno vplivajo na lige in tekmovanja. V vsaki ligi se najde slovenec, ki ima močan vpliv v svoji ligi in ekipi. Veliko je legend, ki so vplivali na evropski nogomet, ogromno je odličnih igralcev sedaj, prihajajo pa tudi mladi talenti, za katere bomo še veliko slišali v prihodnosti. 

Preden si pogledamo kdo so trenutni najboljši igralci, si poglejmo, kateri igralci so zaznamovali slovenski nogomet v preteklosti : 

 1. Branko Oblak
 2. Zlatko Zahovič
 3. Boštjan Cesar
 4. Mišo Brečko
 5. Srečko Katanec
 6. Milenko Acimović
 7. Milivoje Novakovič

Slovenian players compete with the world’s strongest athletes and the cost of their transfer to other clubs can reach up to 100 million euros. And add your link in any words.

Slovenski igralci se lahko primerjajo z največjimi svetovnomi športniki, več si lahko pogledate tukaj. 

Poglejmo, kateri so trenutno najboljši slovenski igralci v svetovnem nogometu: 

 1. Jan Oblak

Vsem je dobro znan nogometni vratar Atletico Madrida Jan Oblak. Rojen v Škofji Loki (28) let je trenutno najbolj vreden nogometaš v Liga BBVA in je z ceno 90mil € vreden več od zvezdnikov kot so Messi, Felix, De Jong in ostali. Kariero je začel v lokalnem klubu, kmalu pa so njegov talent opazili v klubu Olimpija Ljubljana. Kmalu je vzbudil zanimanja za klube iz tujine in tako je leta 2010 odšel k Portugalski Benfici. Leta 2014 pa je prestopil v Atletico iz Madrida, kjer igra še danes in uspešno brani gol Atletica pred največjimi svetonimi zvezdniki. 

Jan je tudi reden član državne slovenske reprezentance. 

 1. Josip Iličić
See also  The NFL will pay women the same as men

Josip Iličić »Jojo« je 33-letni napadlno usmerjeni vezni igralec. Kariero je začel v Triglav Kranju, potem pa se prehajal iz kluba do kluba po Sloveniji, dokler ni dobil ponudbe iz elitne italijanske lige, Seria A. Na začetku je igral v palermu, nato Fiorentini, danes pa s svojimi zadetki in predstavami navdušuje pri Atalanti. Na trenutnem trgu ima ceno okoli 10 milijonov €.

 1. Samir Handanović

Samir Handanović je zelo priznan nogometni vratar, ki je sedaj že 17 leto brani v italijanski ligi. Njegovi začetki so bili pri Ljubljanskem Slovanu, v Sloveniji pa ni ostal dolgo, hitro se je preselil k italijskem Udineseju. Od leta 2012 pa brani silovitev Interju iz Milana. Z 36 leti se počasi približuje koncu svoje bogate kariere, velja pa za enega najboljših specialistov za branjenje enajstmetrovk. Namreč drži rekord za največ obranjenih penalov v eni sezoni. 

Veliko teh igralcev še vedno igra največja evropska tekmovanja in lahko stavite na vaše najljubše igralce in klube na bet365 Slovenija

 1. Andraž Šporar

27-letni napadalec je svojo kariero začel pri Interblocku, nadaljeval pa v Olimpiji. Bil je najboljši strelec prve slovenske nogometne lige, pozornost pa je hitro vzbudil tudi pri tujih nogometnih klubih. Pot ga je peljala v Švicarski Basel, nato v Bratislavo, kmalu pa se je odpravil na portugalsko, kjer je v Ligi NOS najprej igral za Sporting, sedaj pa redno igra v Bragi. Njegova trenutna vredno na trgu je 5.5 milijona €, je pa reden član državne reprezentance od mlajših selekcij

 1. Kevin Kampl

Kevin Kampl je bil rojen v nemčiji, ima pa dvojno državljanstvo. Sedaj šteje 30 let, igral pa je v klubih po avstriji in nemčiji. Navduševal je v dresih Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund, Red Bull Salzburg, sedaj pa navdušuje v RB Leipzig v nemški Bundesligi. Igra na položaju vezista, njegova cena pa se giblje okoli 15 milijonov €. Kampl je tudi redni član državne reprezentance. 

 1. Jan Repas
See also  Cruz Azul vs Tigres: Live Online Updates (0-0) | 10/17/2020

Jan Repas je 24-letni vezist iz Domžal. Svojo pot je začel skozi mladinsko šolo v Nk Domžale s katerimi je potem tudi igral kot član v Prvi lige Telekom Slovenije. Nasprotniki so ga opisali kot igralca, ki igral kot Messi, izgleda pa kot Mario Gotze. Njegov talent je hitro opazil Caen iz Ligue 1 iz Francije. Tam žal ni izkoristil svojih priložnosti, ni se znašel in je kmalu bil poslan v B ekipo. Po nekaj letih v Franciji se je potem vrnil v domovino Slovenijo, sedaj navdušuje v dresu Nk Maribor. Njegova cena se giblje okoli 1 milijona €.

 1. Aljoša Matko 

Aljoša Matko je mladi napadalec, ki še veliko obeta.Kariero je začel v Beli Krajini, nato odšel v Krko in kasneje v Maribor. Nase je opozoril že kot mladinec, ko je v 1. slovenski mladinski ligi zabil več kot 30 zadetkov. Nato je odšel v posojo v Ljubljanski Nk Bravo, za katerega je zabil 15 golov v 34 nastopih, v letošnji sezoni pa zadetki nabira za Nk Maribor. Je tudi redni član državne reprezentance že od mlajših selekcij. Njegova cena se giblje okoli 1 milijona €.

 1. Jaka Bijol

22-letni vezist je nase oporozil v ljubljanskem Nk Bravo, kjer je igral vse do članske selekcije. Nato se je preselil v Rudar iz Velenja, kmalu po tem pa je odšel v tujino, v Ruski CSKA Moscow. 190cm visoki vezist je za CSKA zbral kar nekaj nastopov tudi v Ligi prvakov, kasneje pa ga je klub dal na posojo v 2. Bundesligo v Nemčijo v Hannover 96. Njegova cena se giblje okoli 2.5 milijona €.

 1. Jon Gorenc Stanković

Jon je že kot zelo mlad igralec prišel v člansko ekipo NK Domžale in je bil tudi kapetan ekipe. Hitro je pritegnil pozornost Borrusie Dortmund iz nemčije, kjer je treniral z velikimi imeni kot so Lewandowski, Reus, Gotze. Po tem se je preselil v Huddersfield Town v anglijo, s katerim je uspešno prišel iz Championshipa v Premier Ligo, sedaj pa 25-letnik igra za avstrijski Sturm Graz. 

See also  Pac-12 approves 10-sport convention-only slate for football

 1. Žan Jevšenjak

17- letni mladenič je eden večjih slovenskih talentov. V lanski sezoni je prestopil iz Nk Bravo v portugalsko Benfico in velja za največji prestop Nk Bravo v zgodovini. 

O tem fantu bomo gotovo še veliko slišali.

Sedaj ko ste izvedeli veliko o največjih slovenskih nogometaših, boste lažje spremljali in predvidavali nogometne tekme rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.